Hoornse Cultuurnacht

Op vrijdag 2 september gaat het gebeuren: de Eerste Hoornse Cultuurnacht!
De Hoornse culturele instellingen hebben de koppen bij elkaar gestoken en een fantastisch programma in elkaar gedraaid om de opening van het Culturele seizoen te vieren.
Om 19.30 uur is er op de binnenplaats van het Oostereiland een feestelijke openingsact. Daarna kan het publiek uitzwermen over de stad en genieten van alle activiteiten op de diverse locaties: de Bibliotheek, Theater het Pakhuis, Museum van de 20e Eeuw, Cinema Oostereiland, Westfries Museum, Boterhal, Cinema Vue Hoorn, Kaap Hoorn Vaarders. En bijdragen van Muziekschool Boedijn en de Blauwe Schuit… overal is wat te beleven. In Schouwburg het Park begint het programma zelfs al om 19.00 uur. Zie hieronder het programma.

Schouwburg Het Park (Westerdijk 4)
Verrassende optredens van regionale talenten, waaronder dansschool Moves, Close Harmony Jazzkoor Vocallure, Musicalvereniging Westend en meer.
De avond wordt spetterend afgesloten met een optreden van I’m a Soulman. Zij laten de soul van de sixties herleven met hits als ‘Knock on Wood’ en ‘Dock of the Bay’!
LET OP: al van 19.00 tot 20.15 uur, inloop v.a. 18.30 uur

Bibliotheek Hoorn (Wisselstraat 8)
Bijzondere doorlopende muzikale optredens o.a. verzorgd door Muziekschool Boedijn. Ook zal de directeur van Bibliotheek Hoorn, Maaike Deckers, tevens professioneel celliste, een uniek optreden verzorgen samen met componist Ed de Boer.
20.00 – 23.00 uur

Theater Het Pakhuis
(Onder de Boompjes 21)
Een fraai programma tot diep in de nacht. Er wordt  door de Blauwe Schuit een openbare les gegeven  (Moderne Dans 25+ o.l.v. Phyllis Kneefel). Na deze presentatie gaat een groep enthousiaste makers uit Hoorn e.o. gezamenlijk aan de slag. Het publiek mag meedoen! Maar alleen kijken mag natuurlijk ook. Wat gaat er gebeuren? Er zal die avond een beweeglijk theaterstuk worden gemaakt, waarbij dansers, spelers en kijkers hun ideeën gebruiken of gebruikt zien worden. Samenwerking en inspiratie zijn dé tools van de avond. Dansmakers uit Hoorn e.o. werken live op de vloer met dansers en het aanwezige publiek. Elke maker/ choreograaf werkt met de dansers naar eigen idee en methode. Het stokje wordt steeds doorgegeven. Soms dansen de makers zelf mee, een andere keer hebben ze de regisseursrol. Dansers en aanwaaiend publiek krijgen een geweldige kans om een interessante  avond vol afwisseling bij te wonen en verschillende manieren van het werken met- en aan dans te ervaren. Dans en/of kijk in de danskeuken van het Pakhuis. De deuren van het theater blijven open voor in- en uitloop tijdens dit interessante dansavontuur.
Nachtvoorstelling!
De avond eindigt met een korte, unieke nachtvoorstelling “PeepPiepShow”. Deze wordt op de avond zelf in minder dan twee uur gemaakt. Het is de eerste voorstelling op dit tijdstip in Theater Het Pakhuis. Een echte primeur om 00.15 u. Don’t miss it!
20.00 tot 22.00 (daarna gesloten voor het maken van de nachtvoorstelling…) en van 0.15 uur tot LAAT.

HMK Hotel Maria Kapel (Korte Achterstraat 2 /A)
Tentoonstelling A Second Exhibition (By Other Masters, Around The Same Subject, New Date). Dit is een internationale groepstentoonstelling over de kunstroof van het Westfries Museum. Speciaal voor de gelegenheid: Oekraïens drinken en snacks.
20.00 – 23.00 uur.

Kunstcentrum De Boterhal (Kerkplein 39)
Expositie van werk van deelnemers aan de Open Atelier Route. Bovendien kunt u hier doorlopend luisteren naar prachtige akoestische muziek van diverse muzikanten, veelal solo.
20.00 tot 0.00 uur.

Westfries Museum (Roode Steen 1)
Doorlopende  filmpresentatie van de schilderijen van de beste schilder die Hoorn heeft gekend, Jan Albertsz Rotius. Met commentaren van bekende Nederlanders onder het motto: in gesprek met de Gouden Eeuw. Aansluitend mogelijkheid om de expositie van de Rembrandt van Hoorn live te bekijken. En verder: maak je Rotiusselfie…
19.30 tot 23.00 uur.

Kaap Hoorn Vaarders (Achterom 17)
Gratis open voor publiek.
20.00 – 23.00 uur.

Cinema Oostereiland (Krententuin 25)
De Cinema viert ‘5 jaar op het Oostereiland’ met een compleet feestweekend. Tijdens de Cultuurnacht de buitenvoorstelling Florence Foster Jenkins, met o.a. Meryl Streep en Hugh Grant.
Aanvang: als het voldoende donker is zo rond 21.00 uur. Einde rond 23.30 uur.

Museum van de 20e Eeuw (Krententuin 24)   
Gratis open voor publiek.
20.00 – 23.00 uur.

Vue Hoorn (Westfriese Parkweg 3)
Kijkje achter de schermen van een bioscoop, met een vleugje filmprojectiegeschiedenis. Bovendien in een zaal doorlopende trailer- en demoshow.
18.30 – 22.30 uur.