Pers 2015

 

reclaimed wood furniture

4, 5 en 6 september: het jaarlijkse Culturele Weekend in Hoorn!

Stichting Hoorn Kunst & Cultuur organiseert het culturele weekend als start van het culturele seizoen 2015-2016. Deze 11e editie belooft weer fraai te worden met presentaties van tientallen beeldend kunstenaars uit het hele land. En natuurlijk kan het publiek op de Cultuurmarkt proeven van de culturele rijkdom die Hoorn en de regio te bieden heeft. De Kunst- en Cultuurmarkt trok de afgelopen jaren meer dan 40.000 bezoekers en is een van de grootste kunstevenementen van Nederland. U kunt genieten van een grote diversiteit aan disciplines: schilderijen, grafiek, tekeningen, fotografie, glaskunst, sieraden, beeldende kunst, brons en keramiek. Het artistiek niveau van de deelnemers is hoog.
Een bijzonder onderdeel van de kunstmarkt is Montmartre. Op dit speciale kunstenaarsplein zijn professionals ter plekke aan het werk. Dit zorgt niet alleen voor een prettige interactie tussen kunstenaar en publiek, de kunstenaars geven ook graag uitleg over hun manier van werken.
Hoorn Kunst & Cultuur is er zeker ook voor de kinderen en de jeugd. De Roode Steen in Hoorn vormt op de eerste zondag van september al jaren het culturele jeugdplein. Er worden verschillende culturele activiteiten georganiseerd, waarbij kinderen kunnen kijken, luisteren en vooral doen.
Onder de vlag van Hoorn Kunst & Cultuur presenteren alle culturele instellingen hun programma aan het publiek. Schouwburg het Park, Cinema Oostereiland Hoorn, Theater het Pakhuis, de Hoornse Galeries en de open atelierroute van Kunstenaarscentrum De Boterhal… Zij zijn er allemaal in dit weekend!

Voor meer informatie en sfeerbeelden van het evenement:  www.hoornkunstencultuur.nl.

Voor uw agenda:
4-5-6 september Hoorn Kunst & Cultuur. Mis het niet!

InformatiePers
Wilt u graag aandacht besteden aan de grootste kunstmarkt van Nederland? Graag!
U kunt veel informatie vinden op onze site, maar u kunt ons natuurlijk ook altijd benaderen met specifieke vragen.

Overig
U kunt zelf ook altijd informatie naar ons opsturen over activiteiten tijdens het culturele weekend. Wij laten u weten als we meer informatie nodig hebben of wanneer we de informatie plaatsen.U kunt ons per e-mail bereiken op pr@hoornkunstencultuur.nl