Programma (onder voorbehoud)


VRIJDAG 1 SEPTEMBER 2017
Openingsavond
19.00 – 00.00 uur  •  Hoornse Cultuurnacht
In de Grote Kerk is de feestelijke opening van het culturele weekend en het nieuwe culturele seizoen. Overal in de stad gratis culturele activiteiten tot middernacht. Laat je verrassen!
Klik hier voor meer informatie.

ZATERDAG 2 SEPTEMBER 2017
10.00-11.30 uur  •  Theater het Pakhuis
Workshop zang Marieke van Diepen op basis van CVT zangtechniek. Dit is de eerste workshop uit een serie van 4, allemaal op de zaterdagmorgen in Het Pakhuis, t.w.16 sept., 30 sept. en 14 oktober. Daarnaast zing je in een groep met het mooiste, magische zangrepertoire uit Noorwegen. Geef je op via info@mariekevandiepen.nl  De kosten voor alle 4 workshops zijn 50 euro.
12.00 – 17.00 uur  •  Open Atelier Route
Door de hele stad heen zijn op 2 en 3 september de kunstenaarsateliers geopend. Een overzicht van werk van deelnemende kunstenaars wordt geëxposeerd in De Boterhal, waar ook een folder verkrijgbaar is met de verschillende locaties. De exposite in de Boterhal is te zien tot 10 september.
12.00-17.30 uur  • Theater het Pakhuis 
Vanaf dit tijdstip zijn er openbare en vrij toegankelijke repetities uitgevoerd door verschillende groepen, die al dan niet in Het Pakhuis al repeteren. O.a. Het Gezelschap.
12.00-17.00 uur  •  Hoorns Paviljoen in Grote Kerk
Expositie ‘Wat staat ons te wachten’ van de nieuwste lichting Hoornse kunstenaars.
16.00 uur  •  Hoornse Havenconcerten
Strijkersensemble Fancy Fiddlers bestaat uit jonge talenten van 6 tot 19 jaar die onder leiding van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek overal podiumervaring op komen doen. Ze speelden al door heel Europa en zelfs in China. Deze keer mogen een paar talenten van Muziekschool Boedijn meedoen!
20.00 uur  •  Hoornse Havenconcerten
De rietblazers van Calefax nemen maar liefst twee extra solisten mee: de jonge Belgische sopraan Katrien Baerts, zeer bedreven in opera en klassiek repertoire, en de ervaren pianist Cor Bakker, die juist in het lichtere repertoire naam heeft gemaakt. Het wervelende, gezamenlijk slotstuk is bijzonder genoeg van de Syrische componist Kinan Azmeh.
21.30 uur  •  Hoornse Havenconcerten
Dé band met Klezmermuziek in Nederland is Di Gojim & Friends. Dertig jaar geleden gestart en inmiddels vele voorstellingen en buitenlandse tournees verder. Als speciale gast komt zangeres Alysia van Horik haar dijk van een stem laten horen in de Karperkuil. Wereldmuziek van topklasse!

ZONDAG 3 SEPTEMBER 2017
12.00-17.00 uur

• Kunstmarkt
Op zondag is het weer tijd voor de grote Kunst- en Cultuurmarkt. En groot is dus écht groot. Een lang lint van kramen en stands neemt bezit van de hele binnenstad. Het aanbod is overweldigend en enorm gevarieerd. Van de hoogste cultuur tot de kleinste kunst: het is ergens op de markt te vinden.
• Kunstenaarsplein Montmartre
Op het gezellige kunstenaarsplein Montmartre is het goed toeven, kijken, meedoen en misschien ook kopen. De Blauwe Schuit, het centrum voor kunsteducatie, heeft een gevarieerd aanbod korte workshops en geeft zelfs een lezing kunstgeschiedenis.
• Cultuurmarkt
Op de Cultuurmarkt kun je vervolgens je licht opsteken bij alle culturele instellingen die zich hier presenteren. Haal het nieuwe programmamagazine van Schouwburg het Park en pak de folder van Vereniging Oud Hoorn en Theaterkerk Wadway mee. Zo mis je niks!
•  Hoorns Paviljoen in Grote Kerk
Expositie ‘Wat staat ons te wachten’ van de nieuwste lichting Hoornse kunstenaars.
• YoungArt
Natuurlijk is de Rode Steen weer het domein van de kinderen.  YoungArt biedt workshops en andere activiteiten voor de jongsten. Ook het Westfries Museum, SKH, De Blauwe Schuit, Bibliotheek Hoorn en Muziekschool Boedijn zullen hier aanwezig zijn. Het thema van Young Art is dit jaar ‘Magische Sprookjes’. Er loopt een tovenares rond die op zoek is naar verhalen en geheimen van kinderen en volwassenen. Ook pottenbakker Bareldo is er wegens groot succes weer en op het plein worden grote, magische bellen geblazen door La Belle Dame. Ondertussen kunnen de ouders even genieten op een terrasje. Kom gezellig langs.
• Open Atelier Route
Door de hele stad heen zijn op 2 en 3 september de kunstenaarsateliers geopend. Een overzicht van werk van deelnemende kunstenaars wordt geëxposeerd in De Boterhal, waar ook een folder verkrijgbaar is met de verschillende locaties. De exposite in de Boterhal is te zien tot 10 september.
13.00-16.20 uur  •  Theater het Pakhuis
13:00 – 14:30 uur   Masterclass van Hans Kesting (aan amateurspelers uit de regio)
15:15 – 15:35 uur   Stef Pits, preview van zijn programma
16:00 – 16:20 uur   Voor de tweede keer de presentatie van de op vrijdag gemaakte minivoorstelling ‘Sneeuwwitje en de zeven hoofdzondes’

Fotovrienden Westfriesland verzorgt ook dit jaar weer  ’Kunst in de Etalage’. Foto’s van de leden van de fotoclub worden geëxposeerd in bijna 50 winkels in de binnenstad van Hoorn,  gedurende de week vóór tot en met de week ná het Culturele Weekend. De folder met wandelroute en meer informatie is te verkrijgen bij de deelnemende winkels maar ook bij o.a.  Turf, De Waegh, Cinema Oostereiland, Grand Café Winston en Loft der Zotheid .

Visit babygearguides for the best kolcraft cloud umbrella stroller reviews