Programma


VRIJDAG 2 SEPTEMBER 2016
Vanaf 19.00 uur:
De eerste editie van de Hoornse Cultuurnacht! Met een mooie openingsact om 19.30 uur op de binnenplaats van het Oostereiland, waarna er tot middernacht genoten kan worden van allerlei activiteiten in Schouwburg het Park, Theater het Pakhuis, Cinema Oostereiland, Bibliotheek Hoorn, Vue Bioscoop en vele andere cultuurlocaties. Gratis entree!
Klik hier voor het complete programma.


ZATERDAG 3 SEPTEMBER 2016
• Hoorn Cultuur
Galeries, musea en andere culturele instellingen tonen hun exposities.
10.00 – 14.00 uur  •  Vereniging Oud Hoorn

Expositie van foto’s van Benno Ellerbroek.
11.00 – 14.00 uur  •  Open Dag Muziekschool Boedijn
11.00 – 16.00 uur  •  Theater Het Pakhuis.
Er wordt in de zaal gerepeteerd voor een nieuw productie van Siberische Bruiloft. De repetitie is openbaar.
12.00 – 17.00 uur  •  Hoorn Cultuur
Galeries, musea en andere culturele instellingen tonen hun exposities.
12.00 – 17.00 uur  •  Open Atelier Route
Kunstenaars in Hoorn en daarbuiten zetten de deuren van hun atelier open. Presentatie in De Boterhal van alle deelnemende kunstenaars.
13.30 – 23.00 uur Cinema Oostereiland
Feestelijk programma i.v.m. 5-jarig bestaan. 6 films en ‘s avonds een buitenvoorstelling op de binnenplaats
16.00 – 17.30 uur  •  Opening expositie
Feestelijke opening bij Galerie Wim Zwijsen van de expositie van De Onafhankelijken. Kunstenaars: Roland Broekhuis, Mirjam De Nijs, Berty Sieverding, Ben Vollers, Marina Wortel.
16.00 uur  •  Hoornse Havenconcerten
Het middagprogramma is gericht op jong talent. Dit jaar geeft Muziekschool Boedijn invulling aan het programma met als titel “Ode aan de Roots”, featuring levende legende Tim Knol!
Strijkers, pianisten, zangers en zangeressen van de school zullen afwisselend zelf stukken spelen en vervolgens samen met Tim optreden. Het programma zal bestaan uit hoogtepunten van het repertoire van Tim Knol en uit klassieke popnummers van helden als Bob Dylan en The Band. De bekende Hoornse trompettist Wouter Hakhoff zal een paar nummers meespelen. Klik hier voor meer informatie.
20.00 uur  •  Hoornse Havenconcerten
Hoofdact van het avondprogramma: het Matangi Quartet. Sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid tot een vaste speler op de klassieke muziek podia in Nederland en daarbuiten. Een greep uit het repertoire: J. Brahms, G. Faure, C. Debussy. Met medewerking van sopraan Francis van Broekhuizen en pianist Ivo Janssen. Francis van Broekhuizen is cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium, winnares van de Christine Deutekom Award en vermaard sopraan in tal van top opera gezelschappen. Ivo Janssen is Bach klavier specialist en sinds 1988 aangesloten bij het Concertgebouw. Ivo Janssen werkt samen met hedendaagse componisten zoals Louis Andriessen, Michiel Borstlap en begeleidt al meer dan 10 jaar een muzikaal programma met schrijfster/dichteres Anna Enquist. Klik hier voor meer informatie.
21.30 uur  •  Hoornse Havenconcerten
Tot slot om 21.30 uur Sabrina Starke. Uitsmijter van de avond is deze oorspronkelijk uit Suriname afkomstige singer-song writer Sabrina Starke. Sabrina combineert Folk, Soul, en Jazz en won menig Edison en tweemaal de Radio 6 Soul & Jazz Award – Best Single, 2015 en Best Album, 2013. Wij kunnen niet wachten op haar versie van ‘Daar in het kleine café aan de Haven’, traditiegetrouw gezongen ter afsluiting van het concert. Klik hier voor meer informatie.

ZONDAG 4 SEPTEMBER 2016
10.00 – 19.00 uur Cinema Oostereiland
Feestelijk programma i.v.m. 5-jarig bestaan. Films, premieres, sneak previews en filmquiz.

12.00-17.00 uur
 • Kunstmarkt
De Hoornse Kunstmarkt is met zijn lint van honderden kunstkramen de grootste kunstmarkt van Nederland!
Muzikale omlijsting door gitarist Hans Laduc.
• Mobiele kunstparade
Kunstenaars laten hun – soms interactieve – werk zien, in of bij caravans, campers en ander rollend materieel, op de Nieuwstraat.
• Kunstenaarsplein Montmartre
Onderdeel van de Kunstmarkt. Tientallen kunstenaars zijn ter plekke aan het werk. De gehele middag zorgt gitarist Hans Laduc voor de muzikale omlijsting.
• Cultuurmarkt
Culturele informatiemarkt, waar culturele instellingen uit heel Westfriesland hun nieuwe programma’s presenteren.
• Open Atelierroute
Kunstenaars in Hoorn en daarbuiten zetten de deuren van hun atelier open. Presentatie van alle deelnemende kunstenaars in de Boterhal.
• Hoorn Cultuur
Galeries, musea en andere culturele instellingen tonen hun exposities.

• YoungArt
(vanaf 13.00 uur!) de jeugd aan het werk: tekenen, schilderen, theater, enzovoort.

15.00-16.30 uur  •  Theater het Pakhuis
Masterclass! Een van Nederlands meest bekroonde actrices, Marieke Heebink van Toneelgroep Amsterdam,  geeft een zeer interessante masterclass. Hoe gaat dat nu eigenlijk dat acteren? Een kijkje in de keuken van toneel. Kom gratis kijken en luisteren!

Visit babygearguides for the best kolcraft cloud umbrella stroller reviews