Hoornse Havenconcerten

Op zaterdag 1 september 2018 worden voor de 15e keer op rij de Hoornse Havenconcerten georganiseerd. Op de prachtige locatie van de Karperkuilhaven in Hoorn vinden vanaf de barkentijn ‘Abel Tasman’ diverse optredens plaats. Dit muzikale evenement met een middag – en avondprogramma is gratis toegankelijk.


15:00 uur – Leerlingen van de Boedijn Muziekschool

Al jaren werkt muziekschool Boedijn mee aan het middagprogramma van de Hoornse Havenconcerten. Ook dit jaar zullen zij een paar van hun toptalenten presenteren. Deze jonge musici verzorgen een bijzonder programma met muziek van o.a. Joseph Haydn, John Williams,  C.W. Gluck en Kyteman. Dit alles met solisten op dwarsfluit, harp,  viool, trompet en zang o.l.v. Jean Luc Vriend aan de piano.


16:00 uur – Hear Here Nonet met  Roos Jonker o.l.v. Thomas Welvaadt

Het Hear Here Nonet  brengt met speciale gast zangeres Roos Jonker een gevarieerd programma van fris gearrangeerde stukken uit  het American Songbook. Deze small bigband – zes blazers en een ritmesectie – speelt met een avontuurlijke mix van melancholische schoonheid en vlammende energie die altijd aan de basis van de jazz heeft gestaan.


20:00 uur – Het Amstel Quartet met Philippe Elan

Het Amstel Quartet, een vierkoppig saxofoonspektakel, speelt stukken van jonge – en oude meesters. Denk hierbij aan Philip Glass, Michael Torke, Bach en Beethoven. Laat u vervolgens meevoeren en verrassen door de prachtige combinatie met  Philippe Elan, een groots vertolker van het Franse Chanson. Jacques Brel, Edith Piaf en Charles Aznavour zullen de revue passeren.


21:30 uur – The Tibbs 

“Fenomenaal, pure klasse en van internationaal niveau!” Dit zijn enkele uitspraken van muziekkenners en liefhebbers over The Tibbs. Een band met zangeres Elsa Bekman en drie blazers. Die vergeten classics uit de Memphis Soul en Northern Soul van de zestiger jaren onder het stof vandaan haalt. Samen met hun eigen werk leidt dit tot meeslepende garagesoul die stevig knipoogt naar blues, funk jazz en surf.

Voor meer informatie zie de Facebookpagina of ga naar www.hoornsehavenconcerten.nl