Welkom op de grootste kunstmarkt van Nederland!

Op zondag 6 september wordt voor de 16e maal de grote kunstmarkt gehouden die zich als een lint door de historische Hoornse binnenstad slingert. De ruim 150 kramen trekken tienduizenden bezoekers uit alle delen van het land. Cultuur Hoorn, de overkoepelende organisatie van de Hoornse Culturele instellingen, presenteert zich met informatiestands en podiumpresentaties op het Dal.

Inspiratie
De Hoornse kunstmarkt is een gewilde standplaats voor kunstenaars. Om de reputatie van de kunstmarkt hoog te houden, wordt de lat ieder jaar weer hoog gelegd voor de kunstenaars. ‘Het gaat tenslotte om kwaliteit en niet om kwantiteit,’ zegt Joke van der Meij, die binnen het stichtingsbestuur verantwoordelijk is voor de organisatie van dit specifieke onderdeel.

Kunst in de Kas
Stichting Kunst in de Kas heeft een centrale rol op de Kunstmarkt. Op de kop van de Veemarkt organiseert Kunst in de Kas het KunstenaarsPlein. Ruim 15 kunstenaars exposeren en werken in een Montmartre-achtige sfeer.

Straattheater
Al slenterend langs het kunst- en cultuuraanbod kun je ook genieten van alle straatartiesten. Zo loopt Theater van de Droom door de binnenstad. Een Walk-act van het duo Brammert en Beertje die een enorme lading koffers met zich meesleept. Een absurdistisch mime-, masker- en marionettenspel vol beeldende theatrale vondsten en spitse improvisaties!
Buro Rococo staat in hun tent op het Breed (zie foto, ©Rob van der Laan). Kom langs voor Prentje Momentje: een tastbaar kunstwerkje als mooie herinnering aan een bijzonder moment. Vanuit twee draagbare illustratieloketten werken de Burodames aan unieke prentjes op maat.
En dan zijn er de straatartiesten die hun thuishonk hebben bij de stand van theater het Pakhuis. Er zijn de Magicians steltlopers, de poppen Fecker en Faa en andere acts van leerlingen van ACT (Academie voor Theater Performance in Utrecht). Ook lopen er spelers van Expreszo rond en een oude acteur in de rol van Hamlet. En Babar van de dansonderneming rijdt rond in z’n auto.

Tijdens de kunstmarkt zijn er nog vele andere activiteiten in de Hoornse binnenstad. Zie hiervoor het zondagprogramma.