Culturele Proeverij!

Op vrijdag 31 augustus start om 16.00 uur de feestelijke opening van het culturele weekend bij Schouwburg het Park.
De opening wordt verzorgd door Cultuur Hoorn, waarin alle culturele instellingen van Hoorn hun krachten gebundeld hebben. 

Op het plein buiten bij Schouwburg Het Park staan een aantal foodtrucks met de nodige lekkernijen.

MUZIEKOPTREDENS MUZIEKSCHOOL
16.15 en 16.45 uur: Join The Band. The Lions zal vandaag voor u optreden.
17.30 uur: Jeugdensemble. Barbara Arends, een zangeres met een geweldige stem.
17.30 uur: Strijkkwartet. Strijkkwartet van Boedijn was afgelopen jaar onderdeel van een prachtige voorstelling Tsjechov Remixed.

0229 DANCE BATTLE
Lokale dansers van jong tot oud, maar ook dansers uit andere steden en het buitenland battlen tegen elkaar. Er zijn twee leeftijdscategorieën Break en Hiphop tot met 14 jaar en 15 jaar en ouder.

SKOTWAL
Skotwal speelt al sinds 2010 vertalingen van countrysongs in de West-Friese streektaal. Dat leverde een hoop optredens op en drie volwaardige albums. Op 20 oktober staan ze met een aantal gastmuzikanten in Het Park, maar nugeven Theo, Wigert en Theo alvast een voorproefje!

OER
Een multidisciplinaire, openlucht theaterproductie in wording. In september 2018 staan zes voorstellingen gepland in het natuurpark van MAK Blokweer in de gemeente Hoorn. Vandaag een voorproefje.

VEEL THEATER
Zolang Evelyn Stuijfbergen-Tesser zich kan herinneren heeft ze passie voor toneelspelen en theater. Zij deelthaar liefde voor toneel met Elly Godijn en samen hebben ze hun eigen theatergroep: een groep waar iedereen een kans krijgt op een rol en waar passie voor toneel voorop staat.

‘FRIENDS TO BE…’
Gerard Venverloo en Nour Mardini geven een preview van de nieuwe voorstelling van Op Roet Friends to be…. Wat gebeurt er als een Arabier een Westerling ontmoet. Over het stellen van vragen waarvan je niet zeker weet of dat wel mag

BOOMWHACKERS WORKSHOP
Heb jij het fenomeen Boomwhackers al ontdekt? Deze leuke holle plastic buizen laten je samen muziek maken. Doe mee met deze muzikale leerervaring voor alle leeftijden.

VERHIP
Verhip is vandaag ‘Madame Poëmplu’. Kies een gedicht uit en kom bij haar onder de paraplu voor een kort intiem optreden.

‘WACHT OP MIJ’
Dansvoorstelling van ZohorAl Masry ism Tjill Skillz: Een impressie over aankomen in asielzoekerscentrum Ter Apel, een plek vinden in Hoorn, en dan wachten op het moment dat je taal genoeg is om…

OP DE FOTO ALS FILMSTER
Waan je een filmster! Fotografeer jeselfie in een filmsetting en maak een onuitwisbare indruk.

SIMON LAAN IS BURGEMEESTER MERENS
Gids Simon Laan van Oud Hoorn neemt u mee langseen aantal straatnamen in Hoorn, dan wel in de Parkschouwburg. Wie was dat ook weer burgemeester Merens, van de Merenstraat. Of hoe zat dat ook weer met Jan Haring (steeg).

DE GOUDEN EEUW
Ad Geerdink, directeur Westfries Museum, vertelt over de Gouden Eeuw met ondersteuning van videomapping en theater ‘scenes uit een huwelijk: Eva Ment en JP Coen’. Astrid Stam en Frans Stam zijn voor even Eva en JP. Een klein juweel.

ALLE MENSEN
Kunstencentrum De Boterhal organiseert eind augustus onder de titel ALLE MENSEN workshops en een aansluitende expositie. In het Park toont Margo Goedhart op deze vrijdagavond het werk wat ze voor ALLE MENSEN heeft gemaakt. Waaronder ‘de Roode Steen’, een heel groot werk, dat het publiek zeer zal aanspreken.

DANSEN IN THEATER HET PAKHUIS
’s avonds om 21.00 uur is er bovendien in Theater het Pakhuis de première ‘In Between’ van de Dansonderneming. een heel mooie, korte dansvoorstelling waarin beeldende kunst en dans elkaar versterken en inspireren. De dans is gemaakt in een kunstwerk van Helma van Kleinwee. Dansers: Nanska van de Laar, Anna Kaal en Alaaeddin Bakar.