YoungArt

”Een kind met verf of klei is al een kunstenaar in de dop,” aldus YoungArt-coördinator Marga Zoet. Elke jaar tovert zij met haar vrijwilligers tijdens de Kunst -en Cultuurmarkt de Roode Steen om tot een waar kunsthart van de stad voor kinderen en jongeren. Net als elk jaar worden kinderen uitgenodigd actief deel te nemen aan het maken van schilderijen en andere creatieve en kunstzinnige activiteiten.
Theater Verhip is van de partij, evenals de theatergroep van SKH, De Blauwe Schuit en Bibliotheek Hoorn. Je kan verkleden en dansen met Carlijn en Ans en ook kun je weer zelf de schijf laten draaien en iets moois maken bij pottenbakker Bareldo.
De Hoornse kunstenaar Boxie komt met zijn auto naar de Roode Steen en laat de  kinderen op zijn auto tekenen.

YoungArt is elk jaar een succes. De formule waarbij kinderen kunstzinnig worden uitgedaagd, werkt. “We zeggen nooit: ‘je moet het zus of zo doen’. Ga vooral je eigen gang, daar komen de prachtigste dingen uit. Het belangrijkst is het bezig zijn met het materiaal en voelen ‘kijk eens wat ik kan!’”

Dit jaar is het thema Rembrandt.
Natuurlijk komt in dit Rembrandtjaar de meester zelf ook langs op de Roode Steen. Hij zal samen met de kinderen de Nachtwacht opnieuw creëren. Op twee grote doeken kunnen ze er een PRACHTWACHT van maken. Kom langs en speel en schilder mee met Rembrandt en zijn Eigenwijze Kwast. Daar ontmoet je ook de supersnelle Rem Brand-weer, want de nachtwacht niet:-). Ondertussen kunnen de ouders even genieten op een terrasje. Het belooft weer een gezellige en creatieve middag dag te worden.

Kom tussen 13.00 en 17.00 uur naar de Roode Steen om aan al deze gratis activiteiten mee te doen!