YoungArt

”Een kind met verf of klei is al een kunstenaar in de dop,” aldus YoungArt-coördinator Marga Zoet. Elke jaar tovert zij met haar vrijwilligers op de eerste zondag van september het plein De Roode Steen om tot een waar kunsthart van de stad voor kinderen en jongeren. Net als elk jaar worden kinderen uitgenodigd actief deel te nemen aan het maken van schilderijen en de andere activiteiten.

YoungArt is elk jaar een succes. De formule waarbij kinderen kunstzinnig worden uitgedaagd, werkt. “We zeggen nooit: ‘je moet het zus of zo doen’. Ga vooral je eigen gang, daar komen de prachtigste dingen uit. Het belangrijkst is het bezig zijn met het materiaal en voelen ‘kijk eens wat ik kan!’”

Dit jaar is het thema Gouden eeuw.
Theater Verhip is van de partij, evenals SKH, De Blauwe Schuit en Bibliotheek Hoorn. Je kan dansen en verkleden met Carlijn, Niamh is er met haar knutselatelier in de caravan en ook pottenbakker Bareldo is er wegens groot succes weer. Ondertussen kunnen de ouders even genieten op een terrasje. Het belooft weer een gezellige en creatieve middag dag te worden.

Kom tussen 13.00 en 17.00 uur naar de Roode Steen om aan al deze gratis activiteiten mee te doen!