Expoost #4 bevat een selectie van de beste werken uit de ateliers van Anders Bekeken. Deze ateliers zijn een creatieve broedplaats voor een groep kunstenaars die elkaar inspireren, op elkaar reageren en samenwerken – en zich soms helemaal niks van de rest aantrekken.

De kunstwerken ontroeren of beangstigen, vertederen of verontrusten – maar weten altijd de toeschouwer te raken. Expoost #4 laat uiteenlopend werk zien, in verschillende technieken: olieverf, aquarel of acrylverf, maar ook inkttekeningen, textiel, keramiek en fotografie. Wat ze met elkaar gemeen hebben: ze zijn allemaal onderdeel van Outsider Art, een kunststroming van mensen die veelal niet zijn opgeleid tot kunstenaar. Sommige kunstenaars vinden inspiratie in zichzelf en laten in kunstwerken hun verbeelding, dromen en gevoelens zien. Anderen observeren de buitenwereld en werken vanuit ervaringen, waarnemingen en de omgeving.
Ateliers Anders Bekeken maakt deel uit van Reakt/Parnassia Groep.

Speciale aandacht is er voor de kunstwerken van Paul Dekker. Deze inspirerende kunstenaar maakte kleurrijke schilderijen die verwijzen naar spiritualiteit en materie. De foundation die na zijn overlijden is opgericht, vraagt aandacht voor het werk van kunstenaars met psychische problemen.

Expoost #4 wordt zaterdagmiddag 1 december om 13.30 uur geopend door Kunsthistoricus Jeroen Damen, die in zal gaan op de beleving van een aantal geëxposeerde kunstwerken.

Expoost #4 Anders Bekeken – Outsider Art
Periode: 1 t/m 16 december.
Grote Oost 2-4, Hoorn.
Openingstijden woensdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur.
De toegang is gratis.