EXPOOST

tijdelijke expositieruimte in de binnenstad

In samenwerking met de Gemeente Hoorn is er een tijdelijke expositieruimte ontstaan in de binnenstad van Hoorn onder de naam EXPOOST. Het voormalige Affichemuseum aan het Grote Oost 2 en 4, aan de rand van de Roode Steen, vormt van september t/m december de thuisbasis voor vier exposities.
De openingstijden zijn van woensdag tot zondag van 13.00 – 17.00 uur.

EXPOOST #1

1 t/m 23 september
Canon Zilveren Camera
De Zilveren Camera komt naar Hoorn! Op zondag 2 september om 13.00 uur, tijdens het culturele weekend Hoorn Kunst- en Cultuur, vindt de feestelijke opening plaats van de tentoonstelling Canon Zilveren Camera. Het is ons gelukt om deze prachtige tentoonstelling naar Hoorn te halen.
De expositie omvat zo’n 250 foto’s van binnen- en buitenlandse professionele fotografen, in diverse categorieën. Naast de indrukwekkendste en spraakmakendste persfoto’s is ook het werk te zien van de winnaars van de Prijs voor Storytelling en de Paul Peters Fotoprijs.

EXPOOST #2

29 september – 28 oktober
IN BEELD – Hoornse Fotografen
Aansluitend aan de expo van de Zilveren Camera worden Hoornse fotografen en fotoclubs in de gelegenheid gesteld om gedurende 3 weken hun werk te exposeren in EXPOOST. Zo’n 80 Hoornse fotografen zullen drie van hun topstukken exposeren.
Op zondagmiddag 28 oktober zal er voor het eerst een FOTOGRAFENCAFÉ worden georganiseerd. Lees meer

In de Opkamer: Dikke Show!
Dikke Show is een Hoorns kunstenaarscollectief dat op onvaste tijden in verschillende bezetting van zich laat horen. Tijdens de perioden van EXPOOST #2 en #3 , dus van 29 september t/m 25 november, kunt u ‘Dikke Show en de Gouden eeuw’ meebeleven.

EXPOOST #3

3 t/m 25 november
Vruchtbare Grond (Fertile Soil)
De expositie Vruchtbare grond (Fertile Soil) is eerder te zien geweest in Friesland als onderdeel van Leeuwarden Culturele Hoofdstad. Daarna is een compilatie geëxposeerd in Ostfriesland (D) en als afsluiting is deze bijzondere expositie nu te zien in Westfriesland.
Meer dan 40 kunstenaars met diverse disciplines uit deze gebieden hebben zich met grote vrijheid laten inspireren door de titel Vruchtbare Grond.
Als reactie en aansluitend op deze presentatie hebben zo’n twintigtal Westfriese kunstenaars werk aangeleverd met als thema Het Westfriese Landschap. Deze kunstwerken staan en hangen in de historische benedenzaal.

In de Opkamer: Dikke Show!
Dikke Show is een Hoorns kunstenaarscollectief dat op onvaste tijden in verschillende bezetting van zich laat horen. Tijdens de perioden van EXPOOST #2 en #3 , dus van 29 september t/m 25 november, kunt u ‘Dikke Show en de Gouden eeuw’ meebeleven.

EXPOOST #4

1 t/m 16 december
Anders Bekeken
EXPOOST #4 is een verrassende expositie Outsider Art uit de ateliers van Anders Bekeken. Deze ateliers zijn een creatieve broedplaats voor een groep kunstenaars die elkaar inspireren, op elkaar reageren en samenwerken – en zich soms helemaal niks van de rest aantrekken. Lees verder

In de Opkamer: Herberg Hoorn verhalenkamer
Op zondagmiddag 16 december zal als afsluiter van Expoost een verhalenkamer georganiseerd worden in samenwerking met Herberg Hoorn, dat juist die dag van start gaat. Verschillende kunstenaars die hun werk tentoonstellen op Expoost #4 Anders Bekeken, vertellen over de manier waarop hun favoriete werk tot stand is gekomen en hun ervaringen en twijfels tijdens het maakproces.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen