EXPOOST

tijdelijke expositieruimte in de binnenstad

EXPOOST gaat door in 2020!
(MAAR VANWEGE HET CORONAVIRUS ZIJN OOK WIJ VOORLOPIG GESLOTEN)

Pop-up museum EXPOOST gaat ook dit jaar weer een aantal fraaie exposities verzorgen op de vertrouwde locatie: Roode Steen 15, naast het Westfries Museum. Met welwillende medewerking van de gemeente Hoorn kan het pand het komende jaar weer gebruikt worden om mooie, verrassende en interessante exposities te tonen. Welke dat zijn? Door de crisis is alles in het gedrang gekomen, dus op dit moment is niet zeker wat nog door zal gaan van onze plannen voor 2020. Misschien komt de Zilveren Camera weer naar Hoorn, zal er in het kader van 75 jaar Vrijheid een speciale expositie komen en zullen ook de werken van de Inktspotprijs (de jaarlijkse prijs voor de beste politieke tekening van het jaar) hun plek vinden bij Expoost. Op dit moment moeten we het allemaal nog afwachten. Hou deze website dus in de gaten.

 

(foto: Dime Spijkerman)

WE ARE EXPOOST

13 maart t/m 5 april

WE ARE EXPOOST
Suppoosten van Expoost tonen hun eigen werk

Helaas moesten we al meteen na het openingsweekend de deuren sluiten voor publiek en verdween deze expo achter slot en grendel. Maar we hebben er iets op gevonden: in de etalages van Expoost tonen we het werk dat nu niet meer op zaal bezichtigd kan worden. Wekelijks is er een wisseling van geëxposeerd werk. Dus moet u toch naar buiten voor de noodzakelijke boodschappen, geniet dan ook even van het werk van onze suppoosten.
Daarnaast is er door Expoost-medewerker Bert Loggen een korte overzichtsvideo gemaakt van de expositie in de fraaie Expoostzalen. Dus ook vanuit uw huiskamer kunt u het werk van onze exposanten bewonderen.

Beschrijving van de expo:
Suppoosten die zelf exposeren? Dat kan alleen maar in Pop-up museum Expoost. En natuurlijk ook alleen maar omdat hun werk zeer de moeite waard is. Veel suppoosten van Expoost zijn namelijk zelf beeldend kunstenaar. Professioneel of amateur, maar het resultaat is altijd werk dat gezien mag worden. En dat kan nu dus tijdens de eerste expo van de derde jaargang van Pop-up museum Expoost.
Van 13 maart t/m 5 april kunt u onder de titel WE ARE EXPOOST het werk bewonderen van 11 suppoosten van Expoost: Henk Drost, Helma van Kleinwee, Bert Loggen, Astrid Rood, Guido Léon Schoutsen, Margo Schoutsen, Dime Spijkerman, Sylvia Thor, Els Vlaar, Edith Waardijk en Wim Zwijsen. En het is zeer divers werk. Niet alleen in de gebruikte technieken die variëren van fotografie tot aquarel en van acrylverf tot houtskooltekening, maar ook in de onderwerpkeuze. Er zijn stillevens en vergezichten en groepsportretten worden afgewisseld met schilderijen van koeien en foto’s van bloemen.

75 JAAR VRIJHEID

10 april t/m 10 mei

75 JAAR VRIJHEID
Vrijheidsexpositie ihkv 75 jaar vrijheid

VOORLOPIG GEANNULEERD

ZILVEREN CAMERA

15 mei t/m 7 juni

ZILVEREN CAMERA

VOORLOPIG GEANNULEERD

INKTSPOTPRIJS

12 juni t/m 12 juli

INKTSPOTPRIJS

VOORLOPIG GEANNULEERD