EXPOOST

tijdelijke expositieruimte in de binnenstad

We mogen weer! Per 3 juni, en natuurlijk op de anderhalve meter basis en volgens de protocollen. Achter de schermen werken we er hard aan om dit mogelijk te maken: afstand tot elkaar, afstand tot de kunstwerken, looproutes, etc. alles om u veilig te ontvangen in ons pop-up museum en in onze fraaie beeldentuin. Hopelijk zien we elkaar snel.

Pop-up museum EXPOOST gaat ook dit jaar weer een aantal fraaie exposities verzorgen op de vertrouwde locatie: Roode Steen 15, naast het Westfries Museum. Met welwillende medewerking van de gemeente Hoorn kan het pand het komende jaar weer gebruikt worden om mooie, verrassende en interessante exposities te tonen. Welke dat zijn? Door de crisis is alles in het gedrang gekomen, dus op dit moment is niet zeker wat nog door zal gaan van onze plannen voor 2020. In ieder geval komt de Zilveren Camera weer naar Hoorn en zullen ook de werken van de Inktspotprijs (de jaarlijkse prijs voor de beste politieke tekening van het jaar) hun plek vinden bij Expoost.

 

(foto: Dime Spijkerman)

WE ARE EXPOOST

3 juni t/m 7 juni

WE ARE EXPOOST
Suppoosten van Expoost tonen hun eigen werk

De eerste expositie van dit jaar was een expositie van werk van de eigen suppoosten. Helaas moesten we meteen na de feestelijke opening medio maart de deuren alweer sluiten. Het werk is inmiddels in de etalages te zien geweest, en zal nog 5 dagen, van woensdag 3 juni t/m zondag 7 juni, te zien zijn in de zalen. Geen mogelijkheid om langs te komen? Expoost-medewerker Bert Loggen heeft een korte overzichtsvideo gemaakt van de expositie in de fraaie Expoostzalen. Dus ook vanuit uw huiskamer kunt u het werk van onze exposanten bewonderen.

Beschrijving van de expo:
Suppoosten die zelf exposeren? Dat kan alleen maar in Pop-up museum Expoost. En natuurlijk ook alleen maar omdat hun werk zeer de moeite waard is. Veel suppoosten van Expoost zijn namelijk zelf beeldend kunstenaar. Professioneel of amateur, maar het resultaat is altijd werk dat gezien mag worden. En dat kan nu dus tijdens de eerste expo van de derde jaargang van Pop-up museum Expoost.
Van 13 maart t/m 5 april kunt u onder de titel WE ARE EXPOOST het werk bewonderen van 11 suppoosten van Expoost: Henk Drost, Helma van Kleinwee, Bert Loggen, Astrid Rood, Guido Léon Schoutsen, Margo Schoutsen, Dime Spijkerman, Sylvia Thor, Els Vlaar, Edith Waardijk en Wim Zwijsen. En het is zeer divers werk. Niet alleen in de gebruikte technieken die variëren van fotografie tot aquarel en van acrylverf tot houtskooltekening, maar ook in de onderwerpkeuze. Er zijn stillevens en vergezichten en groepsportretten worden afgewisseld met schilderijen van koeien en foto’s van bloemen.

Beeldentuin

Ook vanaf woensdag 3 juni kunt u meteen alweer genieten van onze fraaie beeldentuin. Onze vrijwilligers hebben de afgelopen maanden de tuin geweldig onderhouden en opgeknapt, en samen met stichting In Den Beginne is er een nieuwe tijdelijke collectie beelden neergezet. Het is sowieso al genieten van de rust en de pracht van onze fraaie historische binnenstadstuin. Met de fraaie beelden van o.a. Marina van der Kooi, Juliette van Bavel, Caroline Ruizeveld, Linda Verkaaik, Rolf Mulder e.a. wordt die beleving nog intenser.

SPOTTEN IN INKT

12 juni t/m 12 juli

Vanaf vrijdag 12 juni pakken we definitief de draad weer op met de opening van een splinternieuwe expositie; Spotten in inkt. De Inktspotprijs is de jaarlijkse prijs voor de beste politieke tekening van het jaar, en de beste 100 cartoons van 2019 vindt u straks in Expoost.

Beeldentuin

Geniet van onze fraaie beeldentuin. Onze vrijwilligers hebben de afgelopen maanden de tuin geweldig onderhouden en opgeknapt, en samen met stichting In Den Beginne is er een nieuwe tijdelijke collectie beelden neergezet. Het is sowieso al genieten van de rust en de pracht van onze fraaie historische binnenstadstuin. Met de fraaie beelden van o.a. Marina van der Kooi, Juliette van Bavel, Caroline Ruizeveld, Linda Verkaaik, Rolf Mulder e.a. wordt die beleving nog intenser.

75 JAAR VRIJHEID

Zomermaanden?

75 JAAR VRIJHEID
Vrijheidsexpositie ihkv 75 jaar vrijheid

VOORLOPIG GEANNULEERD

JONGE KUNSTENAARS

september

ZILVEREN CAMERA

oktober