EXPOOST

tijdelijke expositieruimte in de binnenstad

Pop-up museum EXPOOST verzorgt ook dit jaar weer een aantal fraaie exposities op de vertrouwde locatie: Roode Steen 15, naast het Westfries Museum. Met welwillende medewerking van de gemeente Hoorn kan het pand nog tot dit najaar gebruikt worden om verrassende en interessante exposities te tonen. Welke dat zijn? Door de crisis is alles in het gedrang gekomen, maar we hebben met wat omzettingen in de agenda toch nog twee mooie exposities kunnen vastleggen voor dit jaar. We verwelkomen u graag. Entree is gratis!

(foto: Dime Spijkerman)

SERVAAS

17 juli t/m 5 september 2021

Gone ƒishing, Overzichtsexpositie Servaas

Als eerbetoon aan de in 2001 overleden Hoornse kunstenaar Servaas presenteert pop-up museum Expoost een overzichtsexpositie van zijn werk. Geheel in lijn met zijn baanbrekende werk zal Expoost voor de gelegenheid zijn omgedoopt in een filiaal van Int. ƒish-handel Servaas & Zn.
De expositie is voor publiek geopend van 18 juli t/m 5 september.

Servaas Schoone was beeldend kunstenaar en werkzaam in Hoorn. Internationaal werd hij bekend met zijn videowerk maar vooral door zijn Int. ƒi$h handel Servaas & Zn. Holland.
Als kunstenaar was hij autodidact en zei daarover “Alles wat ik op een academie leer hoef ik nu niet meer af te leren.” Hij begon met schilderen maar doorliep op zijn eigen wijze met zevenmijlslaarzen allerlei disciplines. Zijn eerste werk was te zien in de Boterhal, waarover een recensent schreef dat we nog veel van Servaas zouden horen. Een aantal vroege werken zijn in deze expositie te bewonderen.

Een bijzondere eigenschap van Servaas was dat succes met zijn werk geen doel op zich was. Hij gooide heel gemakkelijk alles weer over een andere artistieke boeg en ging van schilderen over op video en vandaar weer naar video-installaties. Zijn videowerk kreeg via Monte Video (nu LIMA) internationale bekendheid en werd gekenschetst door eenvoud, dynamiek en humor. Zo maakte hij het werk Watercolors (op de expositie te zien) waar geen videocamera aan te pas kwam. Ook is het werk Fish from Holland te zien, een blik witte bonen in tomatensaus met een uit de losse pols getekende haai en de sound van de trailer van de film Jaws op de achtergrond.
Servaas vond uiteindelijk de monitor voor zijn video-ideeën te beperkt en begon te knutselen aan video-installaties. Hierbij werd het signaal van geluid of beeld omgezet in perslucht waarmee vervolgens een veertje, stalen sculpturen en zelfs de toeschouwers in beweging werden gebracht. De minimalistische installatie Pfft kreeg overal grote bekendheid en is een mooi voorbeeld van de eenvoud van zijn werk. Who is Afraid of Video (aangekocht door het Stedelijk Museum Amsterdam) is een video-installatie waar het passieve kijkgedrag van de mensen becommentarieerd wordt. De soms schokkende televisiebeelden sturen een zweep aan die d.m.v. perslucht wild om zich heenslaat en het publiek letterlijk kan raken.

In de jaren tachtig richtten een aantal kunstenaars bedrijven op als vorm van kunst bekend als ‘Business Art’ waarbij het zaken doen zelf deel van het artistiek concept werd. Jeff Coons werkte op Wallstreet, Ingold startte Ingold Airlines, een andere kunstenaar begon een eigen bank, maar Servaas hield nu eenmaal van vis en zette een visbedrijf op: Int. ƒi$handel Servaas & Zn. Hij bracht tal van vis-gerelateerde producten op de markt zoal ingeblikte vislucht in verschillende formaten die veelal in stapels aan tal van musea en particulieren werden verkocht, die Servaas prompt tot zijn franchise of filialen rekende.
Meer industrieel geproduceerde producten vonden aftrek zoals visparfum ‘Eau de Poisson’, Fish-bier en zelfs een haringkar: ‘Art is what you eat’ werd uitgevent op de grootste kunstbeurs van Europa, in Keulen. Zijn werk leidde tot grote controverse en veel hilariteit en als geen ander wist hij daarmee de media te bespelen.

Servaas gaf les aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem en leidde zijn studenten op tot ondernemende kunstenaars. Hij was initiatiefnemer van het BAS-project (Business Art Stageplan) waarbij kunstenaars stage liepen bij tal van bedrijven, van bakker tot kapper. Het mes sneed daarbij aan twee kanten; bedrijven leerden door de kunstenaar met andere ogen naar hun producten kijken en de student leerde iets over bedrijfsvoering.

Zijn maatschappelijke betrokkenheid resulteerde in de instelling van de Milieu-kunstprijs waarbij b.v. Mazda een ‘oorkonde’ toegekend kreeg voor de ontwikkeling van energiezuinige auto’s. Samen met een aantal gevangenissen ontwikkelde hij het programma NPI, Nieuw Positief Initiatief, waar de gevangenen in een vroeg stadium begeleid werden naar een nieuw leven na hun detentie.
Begin jaren negentig bemachtigde Servaas het kunsteigendomsrecht van alle wereldzeeën, waarmee hij de zee tot kunst verhief. Met de campagne ‘De zee huilt’ vestigde hij zo de aandacht op de vaak deplorabele conditie van de zee en kon men de actie steunen door een deel van de zee te kopen.

In maart 2001, nu twintig jaar geleden, overleed Servaas. Zijn zoon Wessel heeft het bedrijf Int. ƒish-handel & Zn., zoals al in de naam besloten lag, voortgezet en is mede-initiatiefnemer van deze expositie.
Van de expositie is ook een fraaie brochure verschenen die voor slechts €3,- bij export te verkrijgen is. Met deze aankoop steunt u ook pop-up museum Expoost.
Voor meer informatie over Servaas: www.servaaszn.com

BEELDENTUIN

Natuurlijk is ook de fraaie beeldentuin geopend voor publiek, met werk van vele kunstenaars. Deze tuin, in het hartje van de stad, is een lust voor het oog. De enthousiaste vrijwilligers zorgen er continue voor dat de tuin perfect wordt onderhouden. Er zijn o.a. beelden te zien van de kunstenaars Marina van der Kooi, Juliette van Bavel, Rolf Mulder, Ton Kalle, Dick Simonis, Helena Lambert en Petry Claassens, Hetty Looman en Marion Jebbink. En natuurlijk het omstreden beeld ‘Madonna’ van Jos Beurskens.

VERWACHT

MARCEL PINAS

vanaf medio september

De toekomst van EXPOOST is onzeker. Als de uitbreiding van het naastgelegen Westfries Museum doorgaat, zal Expoost verdwijnen op de huidige locatie. Dit wordt medio september besloten. Wie weet is er nog wel een mogelijkheid om activiteiten te ontplooien in het najaar van 2021, voordat de bouwwerkzaamheden starten. In dat geval wordt onder andere gekeken naar een expositie van de Surinaamse kunstenaar Marcel Pinas, waarvan ook een beeld onthuld zal worden op de Westerdijk.

EERDERE EXPOSITIES

INKTSPOT!

5 juni t/m 11 juli 2021

Inktspot! De beste 100 politieke tekeningen van 2020

Eindelijk mag ook pop-up museum Expoost weer open! Vanaf zaterdag 5 juni bent u welkom om te genieten van de geweldige expositie ‘Inktspot’, met de beste 100 politieke tekeningen van 2020. Verwacht grappige, verrassende en ook bijzonder mooie tekeningen. En loop daarna ook door de geweldige beeldentuin achter het pand met werk van vele kunstenaars.
De toegang is natuurlijk zoals altijd gratis.

Ieder jaar wordt de inktspotprijs uitgereikt. De prijs voor de beste, meest rake, bijtende, verrassende, ergerniswekkende en meestal ook bijzonder mooie politieke tekening die ons als het even kan ook nog een relativerende spiegel voorhoudt. Goede spotprenten gaan de mening voorbij en laten het doordenken over aan de kijker. Op die manier is een prent veel meer dan een illustratie van het nieuws. Het zorgt ervoor dat je zelf kritisch nadenkt over wat er gebeurt in de wereld om je heen. Als geheel geven de tekeningen een overzicht van de kwesties die iedereen het afgelopen jaar bezighielden.

Saskia de Bodt (voorzitter jury Inktspotprijs): “Het noodlot van de politieke tekenaar is dat hij, gedreven door de actualiteit, vrijwel altijd met gestrekt been in een kwestie stapt. Reflectie gaat razendsnel in een cartoonistenhoofd, terwijl de handen van de tekenaar al bezig zijn de boodschap in een zo helder en krachtig mogelijke vorm te stoppen. Hij of zij denkt al tekenend. Dat die boodschap niet altijd een stevig standpunt hoeft te zijn, maar ook twijfel en relativiteit kan tonen, dat is het leuke.
Maar afgelopen jaar hadden ze het wel heel moeilijk, onze tekenaars, want het was natuurlijk een bizarre periode, corona raakte iedereen, óók in zijn persoonlijke habitat. In de 108 tekeningen die werden ingezonden voor de Inktspotprijs, zie je een duidelijke cesuur: vóór 12 maart 2020 en erna. Het was – en is – heel moeilijk om grip te krijgen op een pandemie. De kranten stonden bol van artikelen van schrijvers, filosofen, artsen en ervaringsdeskundigen die vele, vele woorden tot hun beschikking kregen om vele, vele standpunten van alle kanten te belichten. Er werd gefoeterd en gezeurd. Maar die arme tekenaars? Die moesten, zoals altijd, in één beeld iets duiden, iets overweldigends, waarvan niemand de afloop wist. Maar ze bleven overeind.
De Inktspotprijs 2020 gaat naar iemand die de gevolgen van de pandemie zowel dichtbij haalt als doortrekt tot een mondiaal probleem.
Het knappe van de winnende prent, Alles wordt weer normaal, van Len Munnik (“’Elke dag een grap, ik teken ervoor”) is dat hij niet zo zeer confronteert als wel tot nadenken dwingt.”

Beeldentuin
Via de zalen van Expoost komt u aansluitend in de mooie stille beeldentuin. Deze tuin, in het hartje van de stad, is een lust voor het oog. De enthousiaste vrijwilligers zorgen er continue voor dat de tuin perfect wordt onderhouden. Er zijn o.a. beelden te zien van de kunstenaars Marina van der Kooi, Juliette van Bavel, Rolf Mulder, Ton Kalle, Dick Simonis, Helena Lambert en Petry Claassens, Hetty Looman en Marion Jebbink.

ZILVEREN CAMERA

23 oktober t/m 13 december 2020

De Zilveren Camera komt weer naar Hoorn!

Voor de derde keer op rij weet pop-up museum EXPOOST aan de Roode Steen de expositie van de Zilveren Camera naar Hoorn te krijgen.
De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie in Nederland. Jaarlijks zenden beroepsfotografen hun werk in, in de hoop in de prijzen te vallen.
Fotografen kunnen werk inzenden voor verschillende categorieën en daarmee meedingen naar de belangrijkste prijs van de wedstrijd: de Zilveren Camera wisseltrofee en een geldbedrag van €10.000.
De winnende beelden worden verzameld in het Zilveren Camera Jaarboek en tentoongesteld in Museum Hilversum. Daarna volgt een bescheiden tour langs andere Nederlandse musea.

Beste foto’s in EXPOOST
In de tentoonstelling zie je gebeurtenissen die nog vers in het geheu­gen liggen terug in de winnende beelden. In het jaar 2019 waren dat bijvoorbeeld de aanslag in de Utrechtse tram, de boerenprotesten en de vreugdevuren in Scheveningen. Ook de Venezolanen die hun land ontvluchten en de orkaan Idai typeren het nieuws. Je kunt in EXPOOST lang dwalen langs grote en kleine verhalen van het afgelopen jaar.

Winnaars
De winnaar van de Zilveren Camera is Eddy van Wessel met zijn serie Het laatste bolwerk. Hij maakte de serie in het oorlogsgebied in Syrië waar hij in maart de val van de laatste nederzetting van de Islamitische Staat (IS) in Baghouz vastlegde. Volgens de jury een overweldigende serie met beelden van een uittocht door een woestijn, waarbij de grens tussen slachtoffer en dader vervaagt en goed en kwaad zich niet simpel laten duiden. Ook de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar en de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie zijn te zien.
De winnaar van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het jaar is een fotograaf die in één foto laat zien wat vakmanschap en oog voor detail inhouden. Hij heeft in de totale chaos van de finish van de Amstel Gold Race een indrukwekkende sprint achter de winnaar aan gemaakt en te midden van die chaos en stress een prachtige, emotionele foto van de winnaar weten te maken. Mathieu van der Poel ligt uitgewoond en huilend naast zijn fiets in totale ongeloof over deze magistrale overwinning. Een prachtig beeld gemaakt door Marcel van Hoorn, waardoor hij de terechte en onomstreden winnaar van de NSP/ZC Sportfoto van het jaar 2019 is geworden.

Prijs voor Storytelling
De winnaar van de Prijs voor Storytelling is Ilvy Njiokiktjien. Haar project Born Free – met onder meer een fotoboek en een documentaire – gaat over de generatie die na de vrijlating van Nelson Mandela is geboren. Njiokiktjien heeft vastgelegd hoe zij hun leven inrichten en het lot in eigen hand nemen.

Beeldentuin
Nadat u de expositie bewonderd heeft in de zalen van Expoost, kunt u genieten van de fraaie beeldentuin die een plaatje is om te zien. In samenwerking met stichting In Den Beginne worden er met enige regelmaat beelden toegevoegd. Er is werk te zien van onder andere Petry Claassen, Bert Poot, Dick Simonis, Linda Verkaaik, Eric Dolfij, Hetty Looman, Marcel Prins en Lia Verstege.

LIEFDE IS VAN IEDEREEN

10 oktober t/m 18 oktober 2020

Expositie Liefde is van iedereen
Korte foto-expo ihkv de Regenboogweek

‘Liefde is van iedereen!’ is het thema van de jaarlijkse regenboogviering tijdens de Westfriese Regenboogweek van 11 t/m 18 oktober.
Liefde, een veel besproken woord. Maar wat betekent het als we zeggen ‘Liefde is van iedereen’? Dat houdt in dat liefde meer wordt als je ervan deelt en kunt ontvangen. Die gegeven en ontvangen liefde is van iedereen.

Fotograaf Kenneth Stamp maakte vorig jaar een serie portretten van LHBTI-ers met als fraai decor de museumboerderij te Hoogwoud. De laatste bewoner van de stolpboerderij, Adriaan Donker (1916-1984). was een veelzijdig Westfries met een brede interesse in kunst en cultuur. Iedereen was welkom op de boerderij. Leeftijd, afkomst en geaardheid waren ondergeschikt, belangrijker was wie men was. Voor Adriaan was iedereen gelijk.
Geïnspireerd op de levensvisie van Adriaan Volker en de landelijke locatie waar hij zijn veelzijdige leven geleefd heeft, maakte Kenneth Stamp een fotoserie waarin liefde en waardering voor de medemens centraal staat, met een knipoog naar het landelijke leven. Een groot deel van deze fotoserie is nu een week te zien bij Expoost.

De expositie in Expoost is tot stand gekomen in samenwerking met LHBTI West-Friesland en een aantal Westfriese gemeenten waaronder de gemeente Hoorn.
De expositie zal worden geopend door wethouder Simon Broersma. Over het belang van de Regenboogweek zegt hij: “De Regenboogweek betekent voor mij dat wij uitstralen dat iedereen er toe doet, dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is. De kleuren van de regenboog symboliseren de diversiteit in mensen. Het gaat over persoonlijke vrijheid en gemeenschapszin. Daarnaast is de regenboogweek gewoon een ontzettend leuke en gezellige week voor iedereen in en om Hoorn.”

Beeldentuin
Nadat u de expositie bewonderd heeft in de zalen van Expoost, kunt u genieten van de fraaie beeldentuin die een plaatje is om te zien. In samenwerking met stichting In Den Beginne worden er met enige regelmaat beelden toegevoegd. Er is werk te zien van onder andere Petry Claassen, Bert Poot, Dick Simonis, Linda Verkaaik, Eric Dolfij, Hetty Looman, Marcel Prins en Lia Verstege.

YOUNG ONES

5 september t/m 4 oktober 2020

EXPOSITIE YOUNG ONES
De jeugd heeft de toekomst

In Expoost is van 5 september t/m 4 oktober de expositie Young Ones te zien. Nu eens niet de gevestigde orde; september is in Expoost de maand van het aanstormend talent. Jonge kunstenaars tonen hun vaak verrassende werk. Zoals de broers Tommy en Onno Roos, die samen met anderen onder de naam Wallplug Records een zelfgemaakte muziekdocumentaire vertonen. Roy Valentijn experimenteert met kleur(en) en vorm(en), het liefst elke keer weer anders. Het is altijd vrolijk en je kunt even kort op reis in je eigen fantasie. Eefje Verdonk oftewel ‘Eventjeseefje’ laat ingelijste gedichten zien. Haar werk gaat over alledaagse dingen zoals liefde, het mobiele tijdperk, zware maandagmorgen, onzekerheden en dat elke dag wel wat moois kan brengen. Mandak, een Koerdische vluchteling, werkt in een impressionistische stijl en dat levert betoverende schilderijen op. Zijn grote voorbeeld is Vincent van Gogh. De Hoornse kunstenaar STHOM. wordt geprikkeld door wat hij stom vindt. Uit dat proces ontstaat een kunstwerk waarin hij negativiteit omzet in positiviteit. Zoals zijn project ‘bloemen voor oma’ met schilderijen van uitbundig bloeiende bloemen: ‘Laten we samen proberen om zoveel mogelijk oma’s blij te maken. Maak een foto van de bloemen en stuur hem naar je oma, moeder of wie je dan ook blij wil maken met een bosje bloemen’. En dan is er ook nog de jongste deelnemer Dorian Oudhaarlem (2009), die tekent, schildert en creëert van jongs af aan, liefst elke dag. Intuïtief werk, geïnspireerd door de natuur. Diverse stijlen, soms ingetogen, vaak uitbundig. 
De jeugd heeft de toekomst!

Beeldentuin
Nadat u de expositie bewonderd heeft in de zalen van Expoost, kunt u genieten van de fraaie beeldentuin die een plaatje is om te zien. In samenwerking met stichting In Den Beginne zijn er aan de collectie nieuwe beelden toegevoegd, onder andere van Bert Poot, Dick Simonis, Linda Verkaaik, Eric Dolfij, Hetty Looman, Marcel Prins, Lia Verstege en zeer recentelijk Petry Claassen.

VRIJHEID

25 juli t/m 31 augustus 2020

Expositie VRIJHEID
kunstenaars verbeelden de vrijheid

Vanaf zaterdag 25 juli is in Expoost de expositie VRIJHEID te bewonderen. De expositie is te zien t/m zondag 30 augustus, entree is gratis.

Wat betekent vrijheid? We zijn eraan gewend in vrijheid te leven. Het is een voorrecht dat we voor lief nemen. We zien echter in de wereld om ons heen dat het helemaal niet zo normaal is om in vrijheid te leven en je mening te kunnen uiten. Om de vrijheid die we hebben te vieren, willen we dit universele gevoel in dit jaar van ’75 jaar vrijheid’ extra onder de aandacht brengen. 
Pop-up museum Expoost vroeg aan verschillende beeldend kunstenaars om hun visie op vrijheid of onvrijheid  te verbeelden. En dat leidde tot zeer divers werk. Want wat is vrijheid precies? Hoe beeld je iets uit dat zo breed en ongedefinieerd is? Wat betekent vrijheid in de kunst? En in hoeverre voel je je vrij om de kunst te maken die je wilt? 

Deelnemende kunstenaars 
De expositie Vrijheid wordt ingevuld door de kunstenaars Arno van de Pol, Jaap Stiemer, Rene van Leeuwen, Thom van der Gulik, Mandak Azizi en Kenneth Stamp. Daarnaast doen via Kunst in de Kas de volgende deelnemers mee: schilderijen van Noortje Peerdeman, Aswin Vestjens, Charles Gilbert, Anja Bulthuis, Anita Eijken, Paapi, Ilona Palásthy, Anouschka Dijkstra en Bep Roet. Keramiek is er van Lenie van der Laan en Carin Korse. De kunstenaars van Kunst in de Kas reflecteren met hun werk op de onvrijheid die de huidige Coronatijd met zich meebrengt. 
Ook is er een prachtige foto te zien die Jamila Chamach maakte voor een project van Wereldvluchtelingendag. In de grote zaal hangt een mobile van vredesduiven. Dit kunstwerk is gemaakt door bezoekers van de expositie Janssens & Koerten | Geknipt voor de Kunst in het naastgelegen Westfries Museum. 

INKTSPOT!

12 juni t/m 19 juli 2020

INKTSPOT!
De 100 beste politieke cartoons van 2019

Op vrijdag 12 juni wordt in Expoost een splinternieuwe expositie geopend: INKTSPOT! De beste 100 politieke cartoons van 2019 waaronder natuurlijk ook de winnaars van de Inktspotprijs 2019. De opening is vanwege de Corona-maatregelen alleen voor genodigden, de expositie is te zien van zaterdag 13 juni t/m zondag 19 juli, entree is gratis.

De Inktspotprijs is de jaarlijkse prijs voor de beste politieke tekening van het jaar, georganiseerd door stichting Pers & Prent. Politiek tekenaars kunnen hun beste tekeningen inzenden, waarna een jaarlijks wisselende jury daaruit de winnaar kiest.
De Inktspotprijs 2019 werd gewonnen door Gorilla, met de tekening ‘De tralies van Trump’. De winnende prent verscheen in De Groene Amsterdammer. Het is de eerste maal dat Gorilla, een collectief van vijf tekenaars die om beurten een tekening maken, de Inktspotprijs wint. Deze winnende spotprent werd gemaakt door Gorilla Herman van Bostelen. Uit het juryrapport, tijdens de prijsuitreiking in Nieuwspoort – Den Haag voorgedragen door juryvoorzitter Sheila Sitalsing:
“De winnaar maakte een prent over de Latijns-Amerikaanse migrantenkinderen die aan de zuidgrens van de Verenigde Staten werden opgepakt, van hun ouders gescheiden en opgesloten. In kooien, schreven kranten. De hele wereld ging zich ermee bemoeien. Onze winnaar maakte daar een visuele woordspeling op. De tekening is bijna een partituur, zei de kunstenaar in ons midden [Harald Vlugt], een strak gecomponeerd muziekstuk. Het is een tekening van internationale allure, werd er ook gezegd. Elegant, schrijnend zonder larmoyant te worden. Een mooie tekening, een harde tekening – in die zin werden we op onze wensen bediend – , een tekening met heel subtiele details ook: zie de subtiele kleurverschillen”.
De jury wisselt jaarlijks en bestond dit jaar naast opiniemaker Sheila Sitalsing uit beeldend kunstenaar Harald Vlugt en hoogleraar cultuursociologie Giselinde Kuipers.
Stichting Pers & Prent zet zich in voor de vrijheid van meningsuiting en geeft het vrije (teken)beeld een stem. De stichting werd in 1980 opgericht met als doel het verzamelen, exposeren, informeren en publiceren van tekeningen, prenten en literatuur op het gebied van de politieke satire. De Inktspotprijs bestaat al 25 jaar en werd voor het eerst gewonnen door Peter van Straaten.
De expositie INKTSPOT is eerder te zien geweest in de Openbare bibliotheek van Amsterdam en Den Haag.

WE ARE EXPOOST

3 juni t/m 7 juni 2020

WE ARE EXPOOST
Suppoosten van Expoost tonen hun eigen werk

De eerste expositie van dit jaar was een expositie van werk van de eigen suppoosten. Helaas moesten we meteen na de feestelijke opening medio maart de deuren alweer sluiten. Het werk is inmiddels in de etalages te zien geweest, en zal nog 5 dagen, van woensdag 3 juni t/m zondag 7 juni, te zien zijn in de zalen. Geen mogelijkheid om langs te komen? Expoost-medewerker Bert Loggen heeft een korte overzichtsvideo gemaakt van de expositie in de fraaie Expoostzalen. Dus ook vanuit uw huiskamer kunt u het werk van onze exposanten bewonderen.

Beschrijving van de expo:
Suppoosten die zelf exposeren? Dat kan alleen maar in Pop-up museum Expoost. En natuurlijk ook alleen maar omdat hun werk zeer de moeite waard is. Veel suppoosten van Expoost zijn namelijk zelf beeldend kunstenaar. Professioneel of amateur, maar het resultaat is altijd werk dat gezien mag worden. En dat kan nu dus tijdens de eerste expo van de derde jaargang van Pop-up museum Expoost.
Van 13 maart t/m 5 april kunt u onder de titel WE ARE EXPOOST het werk bewonderen van 11 suppoosten van Expoost: Henk Drost, Helma van Kleinwee, Bert Loggen, Astrid Rood, Guido Léon Schoutsen, Margo Schoutsen, Dime Spijkerman, Sylvia Thor, Els Vlaar, Edith Waardijk en Wim Zwijsen. En het is zeer divers werk. Niet alleen in de gebruikte technieken die variëren van fotografie tot aquarel en van acrylverf tot houtskooltekening, maar ook in de onderwerpkeuze. Er zijn stillevens en vergezichten en groepsportretten worden afgewisseld met schilderijen van koeien en foto’s van bloemen.