Het programma van zaterdag 7 september

LET OP: DIT IS HET PROGRAMMA VAN 2018!
UPDATE VOLGT

12.00 – 16.00 uur Theater het Pakhuis
Openbare repetities van verschillende groepen.
Ook te zien: tentoonstelling ‘Podiumkunst op doek’ van kunstenaar Edith Waardijk.

12.00 – 17.00 uur Open Ateliers
Het atelier van Ruud Spil is geopend voor publiek. Speciaal tijdens dit weekend zullen de schilderijen van BUITENGEWOON WEST-FRIESLAND 2018 geëxposeerd worden. Ook zijn er steendrukken, tekeningen, boeken en kaarten te zien en te koop. Adres: Muntstraat 7 (Buismangebouw).
Ook verschillende kunstenaars in het Ateliergebouw Achterom 19 hebben deze middag open atelier. En u bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het omgetoverde atelier van Marion Masseur. Het adres is Visserseiland 105 te Hoorn.

12.00 – 17.00 uur Voorheen V&D
In de laagbouw van voorheen V&D (Nieuwsteeg) is een pop up store gevestigd met een geheel eigen invulling. Je kijkt je ogen uit in deze bruisende ruimte vol enthousiaste creatievelingen. En dit weekend staan er naast het al niet normale aanbod ook nog 20 bijzondere kunstenaars met hun werk. Komt dat zien! (Donderdag 30 augustus, vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 september en zondag 2 september)

13.00 uur EXPOOST
EXPOOST, de tijdelijke expositieruimte aan het Grote Oost 2, opent voor het eerst haar deuren. Tot eind november zullen hier diverse tentoonstellingen worden gehouden. De reizende expositie van de Zilveren Camera zal te zien zijn van 1 t/m 23 september. Zie EXPOOST.

HAVENCONCERTEN:
15.00 uur – Leerlingen van de Boedijn Muziekschool
Jonge musici verzorgen een bijzonder programma met muziek van o.a. Joseph Haydn, John Williams,  C.W. Gluck en Kyteman, o.l.v. Jean Luc Vriend.

16.00 uur Boterhal
Opening expositie Alle Mensen. Een toegankelijke tentoonstelling van iedereen voor iedereen. Wat gebeurt er als je zelf kunst maakt? Kom kijken naar de resultaten van leerling en meester na een creatieve en intensieve week samenwerking. Van portretten tot houtskool op papier, van taal in kleur tot direct werken op doek met ritme op gevoel.

HAVENCONCERTEN:
16.00 uur – Hear Here Nonet met  Roos Jonker o.l.v. Thomas Welvaadt

Gevarieerd programma van fris gearrangeerde stukken uit  het American Songbook.

HAVENCONCERTEN:
20.00 uur – Het Amstel Quartet met Philippe Elan

Vierkoppig saxofoonspektakel, in een prachtige combinatie met  Philippe Elan, een groots vertolker van het Franse Chanson.

HAVENCONCERTEN:
21.30 uur – The Tibbs 

Vergeten classics uit de Memphis Soul en Northern Soul van de zestiger jaren worden onder het stof vandaan gehaald.