Het programma van zaterdag 7 september

******LET OP: DIT IS HET PROGRAMMA VAN VORIG JAAR. MEER INFO VOLGT TZT*******

Alle locaties zijn binnen loopafstand, maar er zijn ook andere leuke manieren om je door de Hoornse binnenstad te verplaatsen: per Shuttlebus, fietstaxi of zelfs watertaxi.

10.45 – 15.00 uur Open dag Muziekschool Boedijn
Noorderstraat 3
Iedereen, van jong tot oud, kan kennis komen maken met de muziekschool. De aftrap is om 11.00 uur met een docentenconcert inclusief instrumentenparade onder leiding van directeur Wouter Hakhoff. Daarna kan er door het hele gebouw worden geproefd aan het grote muzikale aanbod. Van fluit tot cello, van basgitaar tot zang, van drums tot hobo, van keyboard tot trompet. Alle docenten zullen met veel plezier hun instrumenten presenteren en iedereen laten ervaren hoe het is om deze te bespelen. Speciale actie: de eerste 30 inschrijvingen tijdens het Cultuurweekend Hoorn ontvangen een maand gratis les!

10.00 – 18.00 uur Collectief Kunstgreep
De samenstelling van collectief Kunstgreep wisselt per expositie, ditmaal bundelen Dennis A-tjak, Jan Willem Bijl, Marie-Louise Dam (allen uit Hoorn) en Hans Kaijer (Schermerhorn) hun krachten. De vier kunstenaars exposeren in Pop-up gallery Grote Oost 71.
Ook op zondag 8 september.

12.00 – 17.00 uur Open Ateliers De Boterhal
Kerkplein 39, ook op zondag 8 september!
Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. organiseert dit jaar weer de Open Atelier Route (OAR). Kunstenaars uit Hoorn en omgeving stellen hun atelier open voor het publiek. Hoe komt een schilderij, een beeldhouwwerk, een ets, een aquarel tot stand? Ga in gesprek met de kunstenaar. De ateliers zijn open op zaterdag 7 en zondag 8 september van 12.00-17.00 uur. In de week voorafgaand aan en tijdens dit weekend vindt bovendien in De Boterhal een overzichtstentoonstelling plaats van werk van de deelnemende kunstenaars. Er is een speciale folder beschikbaar met alle informatie.

12.00 – 17.00 uur EXPOOST: Sepehr Maghsoudi
In EXPOOST, de tijdelijke expositieruimte aan de Roode Steen 15, opent om 12.00 uur de Hoornse mode-ontwerper Sepehr Maghsoudi zijn nieuwe expositie From Thread to Gold. Op maat en met de handgemaakte kleding noemen we nu couture. Ons land kent momenteel nog een klein aantal couturiers, die met hun ambacht ware kunstwerken creëren. Sepehr Maghsoudi is zo’n couturier. Sepehrs couturestukken getuigen van een ambachtelijke werkwijze, zoals ook gebruikelijk in de Gouden Eeuw. Dat er onmiskenbaar sprake is van hedendaags design, maakt deze tentoonstelling interessant voor een breed publiek. From Thread to Gold toont de koningsparen van twintig verschillende collecties van Sepehr Maghsoudi, met liefde en vakmanschap vervaardigd. Ook onthult hij ‘Atmosphere’. Wat deze trekpleister is, blijft tot dan een mysterie.
Te zien tot 27 oktober.

Benno van Binnenuit
De Hoornse fotograaf Benno Ellerbroek is altijd op zoek naar een bijzonder onderwerp: een lokale held, stadsgezichten, stillevens. Elk voor zich momentopnamen met een tijdloze factor.
Een Benno Ellerbroek-foto herken je uit duizenden. De benadering van het onderwerp, de invalshoek en de kleurrijkheid maken iedere opname uniek en een plezier om naar te kijken. Van 24 augustus tot 27 september toont hij zijn persoonlijke keuze bij gallery HSK&T in de Lange kerkstraat 26-28.
Open: wo, do, vr 16.00 – 18.00 uur, za 12.00 – 17.00 uur en natuurlijk op zondag 8 september 12.00 – 17.00 uur.

Kunst in de etalage
31 augustus – 15 september
Fotoclub Fotovrienden West-Friesland organiseert met 44 winkeliers in het centrum “Kunst in de Etalage” met gastexposanten van Fotowerkgroep Hoorn in de periode rondom het Cultuurweekend Hoorn. Er is een speciale looproute langs alle etalages. De flyer (met looproute) staat op de website www.fotovriendenwestfriesland.nl. Twee prominenten uit de Hoornse kunstwereld jureren de mooiste en meest originele presentatie in de etalage.
Informatie op Facebookpagina Kunst In De Etalage Hoorn.

15.00 en 16.00 uur | 20.00 en 21.30 uur Hoornse Havenconcerten
Karperkuilhaven
Een fantastisch muziekevenement voor jong en oud op een prachtige locatie: de Karperkuilhaven in Hoorn. Vanaf de barkentijn ‘Abel Tasman’ vinden diverse optredens plaats. Dit muzikale evenement met een middag – en avondprogramma is gratis toegankelijk. Afsluitend concert is dit jaar van het Frits Landesbergen Trio met Joke Bruijs.
15:00 uur – Leerlingen van de Boedijn Muziekschool
16:00 uur – Amsterdam Brass Quintet
20:00 uur – Opera highlights met Lilian Farahani, Martijn Cornet en Mengjie Han
21:30 uur – Frits Landesbergen Trio met Joke Bruijs