YoungArt

”Een kind met verf of klei is al een kunstenaar in de dop,” aldus YoungArt-coördinator Marga Zoet. Elke jaar tovert zij met haar vrijwilligers op de eerste zondag van september, het plein De Roode Steen om tot een waar kunsthart van de stad voor kinderen en jongeren. Net als elk jaar worden kinderen uitgenodigd actief deel te nemen aan het maken van schilderijen en de andere activiteiten.

YoungArt is elk jaar een succes. De formule waarbij kinderen kunstzinnig worden uitgedaagd, werkt. “We zeggen nooit: ‘je moet het zus of zo doen’. Ga vooral je eigen gang, daar komen de prachtigste dingen uit. Het belangrijkst is het bezig zijn met het materiaal en voelen ‘kijk eens wat ik kan!’”
Theater Verhip en muziekschool Boedijn zijn van de partij.  en natuurlijk kun je dansen en verkleden met Carlijn en Ans. Het belooft weer een gezellige en creatieve middag dag te worden. Er loopt een tovenares rond die op zoek is naar verhalen en geheimen van kinderen en volwassenen. Ook pottenbakker Bareldo is er wegens groot succes weer en op het plein worden grote, magische bellen geblazen door La Belle Dame. Ondertussen kunnen de ouders even genieten op een terrasje.
Kom tussen 13.00 en 17.00 uur naar de Roode Steen om aan al deze gratis activiteiten mee te doen!